Farmi Forest Oy panostaa kotimaisuuteen sekä uusiin tuoteinnovaatioihin

Kotimaan markkinat ovat maa- ja metsätalouden näkökulmasta haastavassa tilassa. Ulkomainen kilpailu ja yleinen hintatason lasku luo monella saralla huolestuneisuutta tulevaisuudesta eikä murros yksityisessä metsänhoidossa ja puuhakkeen käytössä bioenergian raaka-aineena ole helpottanut tilannetta. Toimiala tarvitsee kustannustehokkaita ja luotettavia kotimaisia kokonaisratkaisuja tehokkaaseen työntekoon. Iisalmelainen Normet -Konserniin kuuluva Farmi Forest vastaa tähän panostamalla kotimaisuuteen sekä uusiin tuoteinnovaatioihin.

Farmi Forest Oy uusii palkitun 9- ja 10- tonnin isäntälinjan metsäperävaunumalliston uudella FARMI Smart tuoteperheellä ja samalla kotiuttaa Viron metsäperävaunutuotantonsa Iisalmeen muun FARMI tuotannon yhteyteen. Samalla Farmi Forest uusii kokonaan bioenergia hakkuri CH260 tuotelinjan jopa 50% enemmän tuottavilla FARMI Profi CH27 sarjan hakkureilla. Uudessa tuotantomallissa, jossa keskitytään joustavaan ja nopeaan toimitusketjuun sekä asiakkaan tilauksen koontaan ja variointiin Iisalmessa Farmi Forest hakee tehokkuutta ja ennen kaikkea kotimaista laatua ja asiakaspalvelua.

”Markkinat ovat muuttuneet radikaalisti viimeisen parin vuoden aikana ja uutta kilpailua on muodostunut sekä valmistajien että jakelukanavien puitteissa. Kotimaisuuden pitäisi nyt jos koskaan olla tärkeää kun toimitetaan tuotteita ja palveluita suomalaisiin metsiin” – Toimitusjohtaja Sami Jerkku.
Farmi Forestin tuotannon muutokseen liittyykin myös Farmi Forestille myönnetty Suomalaisen työn liiton Avainlippu tunnus FARMI Profi sekä FARMI Smart –tuoteperheille. Samalla Farmi Forest on aloittanut osana Suomalaista Cleantech Finland verkostoa.

”Farmi Forestin tuotantomuutos tuo positiivista kehitystä kotimaiseen työllisyyteen sekä suoraan että välillisesti. Avainlippu sopiikin hyvin samaan henkeen tukemaan asiakkaille mielikuvaa suomalaisuudesta, luotettavuudesta, vastuullisuudesta ja työllistävyydestä, Suomalaisen työn liiton toimitusjohtaja Tero Lausala toteaa. Suomi tarvitsee valmistusta jatkossakin, ja tämän kaltaiset tuotannon palautukset ovat erittäin tervetulleita suomalaisen työn kannalta, Lausala jatkaa.”

Farmi Forestin uusiin tuotteisiin voi tutustua Okra messuilla Orispäässä 6-9.7 sekä FinnMetko messuilla 1-3.9.

Lisätiedot: Toimitusjohtaja Sami Jerkku, p. 040 5805707, sami.jerkku(at)farmiforest.fi

FARMI Profi CH27 Hakkurimallisto

CH27 laikkahakkurimallisto kattaa kolme mallia joista kaksi ACC ja ACR on 55 asteen kulmassa kuormainsyötettäviä joko ketjuhihnakuljettimella tai ilman. Kolmas versio DMR on suorakulmasyöttöinen ja käsikäyttöinen. Kuormainsyöttöhakkurit pystyvät jopa n. 60m3 haketuottoon 90kW teholla joka ylittää aiemmat tuottoluvut 50%. Puun läpimitta on maksimissaan 270mm. Laitteiden suunnittelussa on keskitytty erityisesti tuottavuuden, turvallisuuden sekä työmukavuuden maksimoimiseen. Laitteen runko ja komponentit ovat entistä vahvemmat ja hakkurin geometriaan liittyy monia työtehoa parantavia innovaatioita. Laitteet ovat valmiina toimitukseen syksyn lämmityskaudelle.


FARMI Smart FT9 ja FT10 + CR40/46 Metsäperävaunumallisto

Suosittuun 9 ja 10 tonnin metsäperävaunuluokkaan Farmi Forest tuo uusitut kotimaiset entistäkin vahvemmat kärry-kuormainyhdistelmät. Pakettien varustetasoa on kohotettu mm. suuremmalla 21 kouralla sekä riipukejarrulla, joka löytyy vakiona molemmista malleista. Alas taittuvat tukijalkarungot ovat ammattitasoa ja kärryjen tasapaino sekä maavara ovat tuttuja edeltävästä 9 tonnin palkitusta Farmi 90 vaunusta. Kuormasidontalenkit helpottavat liikkumista ja energiapuunkorjuuseen löytyy tarvittavat kaukalot. Puun korjuuseen Farmi tarjoaa myös Pentin Pajan kanssa yhteistyössä tehokkaat sykeharvesterit sekä kaatopäät optimoituina FARMI – kuormaimiin.
Kuormaimet ovat varustettu neljällä kääntösylinterillä ja ovat nostovoimateholtaan FT9 kärryssä 4 tonnia sekä FT10 kärryssä 4,6 tonnia. Pulverimaalatut osat takaavat laadukkaan viimeistelyn ja asiakas voi halutessaan varustaa kärrynsä kaatopää / sykeharvesterivarustuksella joka estää kuormaimen rikkoutumisen. Metsäperävaunuyhdistelmät ovat valmiita syksyn metsähoitoon.