Hakkurit | Farmi Forest

Hakkurit

Hakkurit

Laajasta laikkahakkurivalikoimastamme löydät malleja niin bioenergia- kuin maisemointihaketuksen tarpeisiin. FARMI-hakkureiden suunnittelun lähtökohtana on ollut käytön helppous, tuottavuus sekä tietysti turvallisuus. Hakkureita on saatavana käsisyöttöisinä ja kuormainsyöttöisinä. Pienimmät käsisyöttöiset mallit on tarkoitettu maisemointihaketukseen ja kuormainsyöttöiset energiahakkeen valmistukseen. 

Hakkurit nielevät kaiken mitä syöttöaukosta menee läpi. CH10- ja CH18-hakkurit soveltuvat oksien, risujen ja latvusten haketukseen. CH18-hakkurilla saadaan riittävillä kierroksilla karsituista rangoista hyvälaatuista polttohaketta. 

CH27- ja CH38-kokoluokan hakkurit on valmistettu siten, että niissä on 2-laikkaiset roottorit. Roottorin rakenteen sekä hakkurin kammiossa ja puhallustorven suulla olevien lisäterien ansiosta päästään puhtaaseen ja hyvälaatuiseen hakkeeseen.

Puhdas ja tasalaatuinen hake saadaan kolmivaihehaketuksella

Hakkeen leikkaus puusta tapahtuu siis kolmessa vaiheessa:

  1. Leikkaavat terät irrottavat lastun puusta.
  2. Lisäterät/vastaterät varmistavat hakkeen murskautumisen.
  3. Risumurskain/tehomurskain estää pitkien tikkujen pääsyn puhallustorveen.

FARMI-hakkurit tunnetaankin markkinoilla yhtenä kokoluokkansa parhaana ja tuottavimpana haketusyksikkönä.

Kaikki hakkurimme, käsisyöttöistä CH27-mallia lukuunottamatta, ovat vinosyöttöisiä, joilla päästään pienempään tehontarpeeseen. Kun puuta syötetään vinossa kulmassa terälaikkaan nähden, vaatii leikkaustapahtuma suorasyöttöistä vähemmän voimaa.

CH10-hakkuria lukuunottamatta muissa malleissa on säädettävä palakoko. CH27- ja CH38-hakkureissa säätö tehdään teränpitimiä liikuttamalla. 

Hankkimalla oman hakkurin saat tehdä hakkeesi juuri silloin, kun se sinulle itsellesi parhaiten sopii. Et ole riippuvainen muiden aikatauluista tai vuokrakoneista.

Käsisyöttöiset hakkurit

Käsisyöttöisiä hakkureita on saatavana sekä suorasyöttöisenä että vinosyöttöisenä versiona. Kaikki hakkurimme täyttävät viimeisimmät turvamääräykset. FARMI-hakkurit voidaan varustella mekaanisella pudotussuppilolla tai hydraulisella 1- tai 2-rullaisella syöttölaitteella. Turvallisuuden kannalta olennaista on riittävä 1500 mm:n etäisyys syöttölaitteelta terille sekä syöttölaitteen riittävä 600 mm:n korkeus maasta. Tämä parantaa työergonomiaa, koska korotettuun syöttölaitteeseen on helpompi ja kevyempi syöttää risuja, oksia tai latvuksia. Syöttölaitteen täytyy myös olla kallistettu riittävästi teriltä poispäin. 

Viimeisimmät käsisyöttöiset CH27- ja CH18-mallit täyttävät uusimman EN 13525 -hakkuristandardin tiukat vaatimukset. Viimeisimmät turvamääräykset edellyttävät, että hakkuri rakennetaan sähköisellä syötönhallinnalla. Näissäkin hakkureissa käytetään älykästä itseoppivaa Smart feed -ohjausjärjestelmää.

Farmi CH 10

CH10-hakkuri on kevyestä koostaan huolimatta järeä rakenteeltaan. Tämä laikkahakkuri soveltuu oksien, latvusten ja pienten runkojen maisemointiin.

CH18-laikkahakkuri on pienikokoinen tehokone pajujen, oksien ja latvusten maisemointiin. Hakkuri on mahdollista hankkia myös uusimman hakkuristandardin täyttävänä mallina.

CH27-hakkurilla tuotat tasalaatuista ja puhdasta energiahaketta kokopuusta, karsitusta rangasta tai pintalaudoista. Käsisyöttöinen malli toimii hydraulisella kahden rullan suorasyötöllä.

Kuormainsyöttöiset hakkurit

Kaikkki kuormainsyöttöiset hakkurimme ovat vinosyöttöisiä. Hakkurit on suunniteltu siten, että niihin on helppo syöttää materiaalia kourakuormaajalla. Syöttölaitteet ovat ylhäältä avoimia, ja niissä on joko mattokuljetin tai syöttölaitteen jatko-osa. Kuljetin helpottaa varsinkin karsimattoman kokopuun syöttöä. Se vie syöttörullien murtamat oksat hakkurin kitaan, eivätkä oksanpätkät ja roskat kerry syöttölaitteen ympärille. Näin roskat ja oksanpätkät eivät aiheuta turhia syöttöhäiriöitä.

Kun hakkuria kuormitetaan äärirajoille, korostuu kierrosvahdin merkitys. Uusi Smart feed -itseoppiva ohjausjärjestelmä reagoi riittävän nopeasti kierrosten laskuun ja pysäyttää syötön tarvittaessa. Näin hakkuri ei pääse tukkeutumaan. Smart feed -syötönhallinnassa on lisäksi automaattinen paineperuutus, joka sujuvoittaa työskentelyä merkittävästi. Jos järjestelmässä on maksimipaine pidempään kuin 2 sekuntia, tekee syöttölaite automaattisesti lyhyen peruutusliikkeen. Näin koneen käyttäjä voi keskittyä nosturin hallintaan, kun käsiä ei tarvitse irrottaa nosturin ohjaimista.

CH27-hakkurin tuottavuus, turvallisuus ja käyttömukavuus on viety uudelle tasolle. Rullasyöttöinen malli toimii 2-rullaisella kuormainsyötöllä.

FARMI Kolmivaihehaketus -teknologialla tuotat laadukasta ja tasalaatuista haketta. Myös CH27-hakkurin kuljetinsyötöllä toimiva malli käy 2-rullaisella kuormainsyötöllä.

CH38-laikkahakkuri on suunniteltu tehokkaaseen ja ammattimaiseen bioenergiahakkeen valmistukseen. Teräksisen syöttökuljettimen ansiosta lyhyen pätkän ja hakkuutähteiden käsittely helpottuu.

Lisävarusteet FARMI-hakkureille

Farmi BC30

BC30 -pyöräalustainen mattosyöttökuljetin tekee kuormainsyötön helpoksi ja sujuvaksi. Kuljetin soveltuu CH27 ACR- ja CH260 HF-EL/EM -hakkureille.

Farmi T500

T500-hakkurialustavaunua tarvitaan, kun hakkuri-kuormainkokonaisuus on liian painava traktorille. Ratkaisu sopii FARMI-kuormaajiin CR47, CR67 ja CR69.

Kiinnostuitko tuotteista? Ota yhteyttä myyntiin tai jätä yhteydenottopyyntö.