Hakkurit

Hakkurit

Laajasta laikkahakkurivalikoimastamme löydät malleja niin bioenergia- kuin maisemointihaketuksen tarpeisiin. FARMI-hakkureiden suunnittelun lähtökohtana on ollut käytön helppous, tuottavuus sekä tietysti turvallisuus. Hakkureita on saatavana käsisyöttöisinä ja kuormainsyöttöisinä. Pienimmät käsisyöttöiset mallit on tarkoitettu maisemointihaketukseen ja kuormainsyöttöiset energiahakkeen valmistukseen. 

Hakkurit nielevät kaiken mitä syöttöaukosta menee läpi. CH10- ja CH18-hakkurit soveltuvat oksien, risujen ja latvusten haketukseen. CH18-hakkurilla saadaan riittävillä kierroksilla karsituista rangoista hyvälaatuista polttohaketta. 

CH27 ja CH38 kokoluokan hakkurit on valmistettu siten, että niissä on 2-laikkaiset roottorit. Roottorin rakenteen sekä hakkurin kammiossa ja puhallustorven suulla olevien lisäterien ansiosta päästään puhtaaseen ja hyvälaatuiseen hakkeeseen.

Puhdas ja tasalaatuinen hake saadaan kolmivaihehaketuksella. Hakkeen leikkaus puusta tapahtuu siis kolmessa vaiheessa:

  1. Leikkaavat terät irrottavat lastun puusta.
  2. Lisäterät/vastaterät varmistavat hakkeen murskautumisen.
  3. Risumurskain/tehomurskain estää pitkien tikkujen pääsyn puhallustorveen. 

FARMI-hakkurit tunnetaankin markkinoilla yhtenä kokoluokkansa parhaana ja tuottavimpana haketusyksikkönä.

Kaikki hakkurimme, käsisyöttöistä CH27-mallia lukuunottamatta, ovat vinosyöttöisiä, joilla päästään pienempään tehontarpeeseen. Kun puuta syötetään vinossa kulmassa terälaikkaan nähden, vaatii leikkaustapahtuma syörasyöttöistä vähemmän voimaa.

CH10-hakkuria lukuunottamatta muissa malleissa on säädettävä palakoko. CH27- ja CH38-hakkureissa säätö tehdään teränpitimiä liikuttamalla. 

Hankkimalla oman hakkurin saat tehdä hakkeesi juuri silloin, kun se sinulle itsellesi parhaiten sopii. Et ole riippuvainen muiden aikatauluista tai vuokrakoneista.

Kiinnostuitko tuotteista? Jätä yhteystiedot niin olemme yhteydessä mahdollisimman pian!

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.