Energiakourat | Farmi Forest

Energiakourat

Energiakourat

Keräävät FARMI-energiapuukourat soveltuvat puun kaatoon, keräykseen, kuormaukseen ja katkaisuun. Keruukäpälät lisäävät tuottavuutta merkittävästi. Nippujen kerääminen pystyssä nopeuttaa työtä ja vähentää nosturin liikkeitä. Ajouran varteen jäävät yhtenäiset puuniput on helppo kerätä kyytiin. Sopiva peruskone energiakouralle on metsäkuormain, 5–8 tonninen kaivuri, kaivinkone tai ajokone.

Helppokäyttöinen sähkötön energiakoura
Energiakoura asennetaan traktorin tai metsäkärryn kuormaimeen puutavarakouran tilalle. Energiakoura toimii pelkällä kouran auki/kiinni-venttiilillä, eikä sähköä tai radio-ohjaimia vaadita. Myöskään lisähydrauliikkaa ei tarvita. Liität energiakouran helposti metsäkuormaimeen samalla tavalla kuin puutavarakourankin – vain kaksi letkua riittää.

Energiakouraa ohjataan sekvenssiventtiileillä. Kouran venttiiliä käyttämällä käpälät sulkeutuvat puun ympärille. Paineen noustessa giljotiinin käpälät puristavat puun poikki. Koura kallistuu kuormausasentoon käyttämällä koura kiinni -toimintoa pitkään ja antamalla paineen nousta.

Nopea ja voimakas giljotiini
Giljotiinikatkaisu on erittäin nopea. 24 cm:n puun katkaisuaika on vain 1,2 sekuntia 70 l/min öljynvirtauksella. Katkaisugiljotiini on liukuvan kiskon varassa, minkä ansiosta giljotiini liikkuu katkaisussa puun mukana, eivätkä katkaisun suuret voimat rasita energiakouran runkoa. Puuhun tarttuessa katkaisuterä on taka-asennossa, jolloin se ei häiritse kuormaamista. Katkaisugiljotiinin huolto hoituu helposti vain nippojen rasvauksella. Sylinterien sekä käpälien asemointiin on kiinnitetty erityistä huomiota katkaisugiljotiinin suunnittelussa. Tämän ansiosta sylinterien koko voima kohdistuu suoraan puuhun. Giljotiinikatkaisu on täten nopean lisäksi myös erittäin vahva.

Erinomaiset kuormausominaisuudet
FARMI-energiakourat soveltuvat hyvin myös puiden kuormaukseen. Energiakoura kallistuu kuormausasentoon sylinterin avulla. Koska katkaisugiljotiini on liukuvan kiskon varassa, katkaisuterä ei koskaan häiritse kuormaamista. Terä työntyy esiin vain puita katkaistessa.

GH24-energiakoura on varustettu nopealla ja vahvalla giljotiinikatkaisulla.
Koura asennetaan puutavarakouran tilalle traktorin tai metsäkärryn kuormaimeen, ja se toimii pelkällä kouran auki/kiinni-venttiilillä. Kouran käyttö ei vaadi sähköä tai lisähydrauliikkaa

GH24-kaatopäällä hoidat sujuvasti puiden pystykarsinnan ennen kaatoa, yksittäisten puiden kaadon ja katkonnan, pensaiden sekä piennarten raivauksen ja puiden kuormaamisen.

Keräävä energiakoura soveltuu erinomaisesti energiapuun korjuuseen, pienpuun keräilyyn nipuissa sekä pellonreunojen, linjojen ja piennarten raivaukseen.

Kiinnostuitko tuotteista? Ota yhteyttä myyntiin tai jätä yhteydenottopyyntö.