Vinssit | Farmi Forest

Vinssit

Vinssit

FARMI-juontovinssit on kehitetty lähes 60 vuoden kokemuksella. Vinssien vankka rakenne takaa pitkän käyttöiän ja erinomaisen käytettävyyden. Suuri vaijerikapasiteetti, tasainen vaijerin puolautuminen, kompakti rakenne ja luotettava toiminta kaikissa olosuhteissa ovat tyypillisiä ominaisuuksia FARMI-vinsseille. Ne ovat turvallisia ja suorituskykyisiä työkoneita, joita voi käyttää erilaisissa metsätöissä.

Olemme kehittäneet juontamiseen tarvittavat lisävarusteet, jotta työ on sujuvaa kaikissa olosuhteissa. Näin lisätään työn tuottavuutta ja saadaan traktorista paras mahdollinen suoritusteho. Vinssimallistostamme löytyy sopiva tuote niin karsimattoman kokopuun, karsitun kokopuun kuin tukkien juontamiseen.

Miksi valita FARMI-vinssi?

 • FARMI-vinssi on erinomainen ratkaisu haastaviinkin työkohteisiin, koska
  • rakennetussa ympäristössä FARMI-vinssillä puunkorjuu on hallittua – vinssi on apuväline sekä kaadossa että juonnossa
  • hankalassa maastossa traktori/metsätraktori ei kulje – FARMI-vinssillä saadaan korjattua puuta niin vuoristosta kuin kosteista paikoista.
 • Meiltä löytyy vinssien valmistuskokemusta jo vuodesta 1963 lähtien – tarjoamme varmasti toimivia ratkaisuja.
 • Automaattinen kelanjarru takaa helpon vaijerin ulosvedon. Äkillisissä pysähdyksissä se jarruttaa kelan pyörimistä ja estää vaijerin sotkeutumisen.
 • Hyvä puolautuminen – pitkä etäisyys ylätaittopyörältä kelalle on tärkeää tasaisen ja luotettavan puolautumisen saavuttamiseksi.
 • Vinsseissä on leveä, vahva ja hyvin muotoiltu puskulevy.
 • Kytkin on luotettava märissäkin olosuhteissa.
 • FARMI-vinsseihin on saatavilla runsaasti lisävarusteita.

Vinssit traktoriin

Vinssit räikkäjarrulla

Räikkäjarrullisissa vinsseissä vaijerikela lukitaan mekaanisen säpin avulla. Kelassa on hammastus; salpa ottaa hampaaseen kiinni, jarruttaa ja lukitsee kelan. Vinssin voima otetaan nivelakselilla, ja se välittyy suoraan traktorista. Räikkäjarrullinen vinssi on toimintavarma ja yksinkertainen rakenteeltaan.

Luotettava perusvinssi harrastekäyttöön 3,5 tonnin vetovoimalla. Vinssi soveltuu erinomaisesti sekä tukkien että karsittujen kokorunkojen juontamiseen.

Farmi Vinssi W50R

Järeä ja luotettava vinssi, joka soveltuu vaativaan harrastekäyttöön. W50-vinssissä on 5 tonnin vetovoima, ja se on rakenteeltaan kertaluokkaa järeämpi kuin W35.

Turvajarrulla varustetut vinssit

Turvajarrulla varustetut vinssit on rakennettu Keski-Euroopan turvamääräysten mukaisesti. Vinssin vaijerikelan ympärillä on jarruvanne, joka kytkeytyy automaattisesti päälle, kun vinssaus lopetetaan. Vinssit soveltuvat erinomaisesti urakointiin tai osa-aikaiseen urakointiin.

Järeä ja luotettava vinssi vaativaan käyttöön 5 tonnin vetovoimalla. W50 sopii traktoreihin alkaen 50 hv.

Ensimmäinen vinssimalli, jossa teho riittää karsimattoman kokopuun juontamiseen paksussa hangessa. W60 soveltuu traktoreihin alkaen 60 hv, ja vinssissä on 6 tonnin vetovoima.

Järein FARMI-vinssi urakointikäyttöön 8 tonnin vetovoimalla. W86 on vakaa ja luotettava vinssi traktoreihin alkaen 65 hv.

Hydraulikäyttöiset vinssit

Hydraulivinssin koneistoa pyöritetään hydraulimoottorilla, hydrauliikka otetaan traktorista. Hydraulivinssi asennetaan yleensä traktorin keulalle. Se toimii myös lisäpainona, ja on aina mukana, jos traktori tarvitsee vetoapua.

Kätevä ja pienikokoinen hydraulinen vinssi 3 tonnin vetovoimalla. Vinssi soveltuu asennettavaksi traktorin keulalle tai muuhun hydrauliikalla varustettuun työkoneeseen.

Kätevä ja pienikokoinen traktorin 3-pistekiinnitteinen hydraulinen vinssi 3,5 tonnin vetovoimalla. Vinssin käyttö on mahdollista etu- tai takanostolaitteessa.

Erittäin nopea hydraulinen vinssi 1,4 tonnin vetovoimalla. Vinssi on mahdollista asentaa kuormaimen puomiin, vaunun sermiin, juontokouraan tms.

Kiinnostuitko tuotteista? Ota yhteyttä myyntiin tai jätä yhteydenottopyyntö.