Yritys | Farmi Forest

Farmi Forest Oy – Pioneer in smart forestry

Farmi Forest Oy:n tarina sai alkunsa traktorityökoneiden valmistuksella vuonna 1962. Olemme varustelleet traktoreita metsäkäyttöön alan ensimmäisten joukossa ja olleet mukana metsäalaa ravisuttavien tuoteinnovaatioiden suunnittelussa. FARMI-tuotteita markkinoidaan ympäri maapallon – yli 80 prosenttia loppukäyttäjistä on Suomen rajojen ulkopuolella yli 30 maassa. Myynti ja jakelu hoidetaan yli 40 maahantuojan tai edustajan välityksellä. Koneiden kokonaistoimitusmäärä lähentelee jo 300 000 kappaletta. Farmi Forest Oy:n tehdas sijaitsee Iisalmessa, Peltosalmella, noin 500 kilometriä Helsingistä pohjoiseen.

Laatua yli 50 vuoden kokemuksella

Useat Farmi Forestin asiakkaat ja maahantuojat toimivat FARMI-tuotteiden parissa jo toisessa sukupolvessa. Tuotteissamme käytetään vain laadukkaimpia raaka-aineita ja alansa kehityksen kärjessä olevia komponentteja. Tuotannon koneet edustavat uusinta teknologiaa, ja tietotekniikkaa hyödynnetään kaikissa toiminnoissa. Farmi-laadun varmistaa hyvin koulutettu, ammattitaitoinen henkilöstö. ISO 9001 -mukainen laatujärjestelmä on sertifioitu vuodesta 1994 lähtien. Panostamme voimakkaasti tuotekehitykseen. Useiden tuotteiden lopulliset tekniset ratkaisut ovat syntyneet yhteistyössä loppukäyttäjien kanssa tavoitteena parantaa asiakkaan toiminnan tuottavuutta.

Tehokasta puunkuljetusta ja puhdasta bioenergiaa

FARMI-tuotteet ovat perinteisesti olleet niin sanottuja isäntälinjan koneita, joilla normaalin maataloustraktorin käyttöaluetta on laajennettu metsänhoitoon. Nykyisellään maatilojen traktorit ovat kasvaneet, mikä on tuonut tuoteperheeseen mukaan isompia kuormaimia puunkäsittelyyn sekä napavetoisia metsäperävaunuja. FARMI-tuoteperheen muodostavat hakkurit, metsäperävaunut, metsäkuormaimet, kaatopäät, juontolaitteet, vinssit ja klapikoneet. Näillä tuotteilla Farmi Forest mahdollistaa asiakkailleen puhtaan kotimaisen bioenergian tuottamisen ja kuljettamisen kannolta uuniin.

Farmi Forest Oy:n virstanpylväät – pitkät perinteet suomalaisen metsäteknologian kehityksessä

1962

Sarvelan veljekset perustivat Peltosalmen Konepajan

1967

Suomen ensimmäinen metsätraktori – Farmet – saa alkunsa

1972

Ensimmäiset metsäperävaunuinnovaatiot

1980

Kuormaimet ja metsäperävaunut tuodaan markkinoille

1982

Saavutetaan 50 000 toimitettua vinssiä

1985

Hakkurit tuodaan markkinoille ja ensimmäinen Farmi Trac -telametsäkone toimitetaan asiakkaalle

1990

Ensimmäinen 4WD-metsäperävaunu urakointiin

2002

Farmi Forest Corporationista tulee Normet Groupin tytäryhtiö

2008

Ensimmäinen Profdrive-metsäperävaunu lanseerataan

2012

Farmi Forest juhlii 50 vuoden kokemusta metsäalan pioneerina

2014

CH100-hakkurimalliston lanseeraus 

2016

CH27-hakkurimalliston lanseeraus

2018

Smart feed -oppiva ohjausjärjestelmä hakkureihin

2018

FT15-2-runkoisen metsäperävaunun lanseeraus

2019

 Uudet kuormaimet lanseerataan